Magazin Srbije na vezi

Tesli u čast, na Nijagarinim vodopadima, na obali Ontarijskog jezera, gradiće se park, njemu i petorici zvaničnika i industrijalaca koji su početkom 19. veka razumeli blagodeti nove tehnologije. Biće to zajednička akcija humanitarno-obrazovne fondacije "Nikola Tesla" iz Hamiltona, koja nastoji da uvrsti i njegove izume u školske programe Ontarija.

Gost emisije je advokat Radoslav Duja Nedić, koji je ovih dana na Pravnom fakultetu u Beogradu predstavio knjigu "Advokatske priče", kao nekadašnji student ovog fakulteta a kasnije postdiplomac na pariskoj Sorboni. Govoriće o vremenu koje je proveo u Alžiru kao ambasador Republike Srbije, predsedavanju Advokatskom komorom Beograda, a danas je i stalni predstavnik Advokatske komore Srbije u Advokatskoj komori Evrope.

Nova televizijska serija RTS "Jutro će promeniti sve" već posle prvih epizoda ulazi u krug najgledanijih u Srbiji. Gosti Magazina su glumica Isidora Simijonović i reditelj Vladimir Tagić.

O svom životu i radu u Meksiku govori slikarka Suzana Stojadinović čiji su akvareli izloženi u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić", kao i Dragana Pajković Dodig, slikarka i organizatorka kolonije u okviru Međunarodne "FabrianoInAkvarelo 2019".

Muzički gosti emisije su Slavko Banjac i Nenad Milosavljević "Galija", predstaviće nove pesme i spotove, izdate za PGP RTS.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar