Srpska ekonomija

Srpske ekonomije se i u ovoj emisiji bavi informacionim tehnologijama koje su sastavni deo svetske, ali sve više i srpske privrede.

Posetili smo prvog preduzetnika koji se registrovao elektornskim putem. Reč je o Jeleni Jović, marketing menadžeru iz Beograda koja je registrovala firmu bez odlaska u APR. Iz prve ruke ćete čuti kakvo je bilo njeno iskustvo.

Razvoj domaćeg IT sektora doneo je Srbiji dve prednosti koje u regionu niko nema. Šta to imamo u odnosu na druge države u okruženju, objašnjava prof. dr Dragan Đuričin sa Ekonomskog fakulteta.

Srpska ekonomija bila je i na dva značajna međunarodna skupa. U Beogradu je održan Samit Evropske unije - Jug i Istok Evrope. Učesnici su se bavili digitalizacijom, pre svega bankarskih usluga i preduzetništva. Prošle nedelje Beograd je bio domaćin i Samita sto biznis lidera, a glavna tema je bila kako ubrzati ekonomsku saradnju zemalja u regionu. Proverili smo i kako protiče izgradnja pametnog grada u Beču, jednog od deset, koliko ih ima u svetu. Za Srpsku ekonomiju o tome govori Pamela Milman, Urbane inovacije iz Beča.

broj komentara 0 pošalji komentar