Kremlj

Kremlj - centar Rusije, tvrđava vlasti čije zidine duže od pet vekova čuvaju državne tajne i štite njihove glavne nosioce. Posebno za ovu dokumentarnu seriju Federalna služba bezbednosti je skinula oznaku tajnosti sa mnogih najvažnijih dokumenata.

Dokumentarna serija Televizije Ostankino, Kremlj, zasnovana je na autentičnim arhivskim dokumentima specijalnih službi, jedinstvenim filmskim, video i foto dokumentima, kao i svedočenjima očevidaca i učesnika.

4. Iza kulisa posete

Svaku zvaničnu posetu državnika službe bezbednosti dveju država počinju da pripremaju nekoliko meseci unapred. To je posao u koji je uključeno stotine ljudi odgovornih za bezbednost visokih gostiju. Ono što se dešava iza kulisa tih poseta, zahteva neprestanu budnost i izuzetnu pripremljenost. Svaki propust može imati katastrofalne posledice i u trenu promeniti tok svetske istorije, kao što se već više puta dešavalo.

Ceremonija svečanog dočeka razrađena je do detalja. Počasna straža, državne zastave, delegacija za doček, tradicionalne ceremonije. Službe obezbeđenja gostujućih delegacija, prema nepisanim pravilama, obraćaju veliku pažnju na sve te detalje.

Na primeru jedne zvanične posete Rusiji, u ovoj epizodi serije Kremlj, videćemo koje sve poslove obavlja kremaljska služba bezbednosti.

broj komentara 0 pošalji komentar