Bunt

U nedelji pred nama očekuju nas zanimljiva koncertna dešavanja u gradu, kroz koja vas vodimo i u ovom izdanju Bunta. Ekipa Bunta je bila i na nekim pređašnjim događanjima, sa kojih vam donosimo zanimljive priče.

U okviru događaja "Đenovići Beogradu", održan je koncert grupe High horses iz Đenovića, malog mesta pored Herceg Novog, gde se tradicionalno leti održava koncertna manifestiacija "Mještani mještanima", koju su od ove godine proširili i na druge gradove. Članovi ovog sastava dolaze iz različitih bendova, ali i drugačijih profesija i opredeljenja, pa smo tako iskoristi priliku da razgovaramo sa basistom Nikolom Ćurčinom, koji je i stpip umetnik i osnivač Hercegnovskog Strip Festivala, kao i gitaristom Radovanom Čeprnićem, koji svira i u bluz bendu Light Under The Black Mountain.

Bili smo i na promociji novog romana "Tuđine" i albuma "Da se ne zameri" pisca i rok autora Igora Marojevića. Tim povodom Igor Marojević je gost naše nove rubrike Bunt Retroaktiv, u okviru koje će vam otkriti svoje omiljene knjige, pesmu, spot, film, kao i kako provodi slobodno vreme.

Ovih dana možete pratiti i nove epizode serije "Jutro će promeniti sve", koja se od nedavno emituje na RTS-u. Serija prati životne priče prijatelja, koji pripadaju generaciji između mladosti i zrelog doba. Pored savremene i gradske tematike, "Jutro će promeniti sve" se razlikuje i po izboru muzike, a o tome nam govori kompozitorka i muzička urednica serije Janja Lončar.

Videćete i kakvo je stanje na Top Listi Bunt, koji su novi predlozi i kakve pozicije na listi. Zvanično glasanje je počelo i ono se obavlja na Facebook grupi Bunt_RTS - Top Lista Bunt. Vaše predloge šaljite na emisijabunt@rts.rs.

Autor emisije Branka Glavonjić
Novinar Katarina Vujović
Reditelj emisije Jovan Bačkulja

O TV serijalu emisija Bunt

Bunt u jesen 2018. ulazi u šesnaestu TV sezonu emitovanja i svrstava se jednu od retkih rok emisija u istoriji RTS-a koja nije izgubila kontinuitet više od decenije.

Uticaj ove emisije je veliki, kako na formiranje muzičke scene tako i na edukaciju, informisanje i interesovanje publike.

Svake srede na Drugom programu RTS-a, imate priliku da upoznate nove rok bendove, nisu zaboravljeni ni afirmisani autori, a prostora ima i za teme iz domena savremene umetnosti. Pored nastupa muzičara uživo, u Buntu se prati razvoj muzičkih scena u regionu, kao i dešavanja u okviru manje ili više poznatih muzičkih festivala. Pre 5 godina je pokrenut i "Bunt rok festival" - prvo i jedino televizijsko takmičenje novih i neafirmisanih bendova.

broj komentara 0 pošalji komentar