Invazija trećih bića

Rimejk klasika Invazija trećih lica iz 1956. godine, premešta radnju iz gradića u SAD u San Francisko 70-tih i bar deo originalnog psihološkog horora menja specijalnim efektima. (Invasion of the Body Snatchers, 1978)

Seme vanzemaljaca pada iz svemira i uskoro neobično cveće počinje da cveta širom grada. Nakon što donese jedan od tih uzoraka kući, jedne noći biolog Elizabet Driskol primećuje da njen momak sa kojim živi, Džefri, više ne liči na sebe - postao je hladan i uzdržan, kao da jednostavno više nije sav svoj.

Kada to ispriča svom prijatelju Metjuu Benelu, kolegi u Odseku za javno zdravlje, on je ubedi da ode do njegovog prijatelja, dr Kibnera, popularnog psihologa, koji tvrdi da je čitav problem, u stvari, u Elizabetinoj glavi.

Ipak, uskoro, Metju i Elizabeta počinju da primećuju da se ljudi po čitavom gradu menjaju, neprimetno i neobjašnjivo. Kad njihov prijatelj Džek Belisek i njegova žena Nensi pronađu beživotne dvojnike, prekrivene biljnim vlaknima u blatnim kupatilima čiji su vlasnici, grupa prijatelja konačno počinje da shvata da se nekakva zlokobna transformacija uvukla u njihov grad.

Kevin Mekarti i Don Zigel, glavni glumac i reditelj originalne verzije filma, igraju manje uloge u novoj verziji, kao i Robert Duval.

Uloge: Bruk Adams, Art Hindl, Donald Saterlend, Lionard Nimoj, Džef Goldlblam...

Režija: Filip Kaufman

broj komentara 0 pošalji komentar