Magazin Srbije na vezi

O korenima i čitaocima

Saga o porodici, srpstvu, ljubavi, patriotizmu... Romansirana istorija moderne Srbije, ispričana kroz život sinova, unuka i praunuka junaka "Korena", nove televizijske serije RTS-a, koja je privukla veliku pažnju gledalaca  kako u Srbiji, tako i u regionu i  svetu. Gledaocima emisije Magazin Srbija na vezi, otkrićemo delove iz druge epizode ove serije, a gosti emisije, glavni glumci i izvršni producent, Sloboda Mićalović i Goran Šušljik, predstaviće i likove koje tumače, Simku Katić i Nikolu.

Pod kupolama beogradskog Sajma knjiga, za koji je akademik Matija Bećković rekao,otvarajući ga ove godine, da predstavlja " svenarodni praznik i novo crveno slovo u kalendaru srpske kulture, pravo  vrelo od energije koju isijavaju slova, jezici i čitaoci". Naše kamere biće na
63. Sajmu knjiga , a koleginica Mirjana Raičević Tasić, predstaviće nam australijsko-srpskog pisca Petra Pješivca,  dobitnika nekoliko književnih nagrada, i njegov novi roman "Kada se završi rat".

Gost emisije, prof. Srđan Mijalković iz  Beča, predstaviće  Srpsko prosvetno i kulturno društvo " Prosvjeta", koje je godinama obrazuje decu u svojim školama srpskog jezika, na koje su posebno ponosni, kao i na književno-kulturnu ponudu ovog društva.

Muzički gosti emisije "Amadeus bend", predstaviće nove pesme i spotove sa najnovijeg albuma, a njihovo gostovanje u studiju , bice i prilika za podsećanje na dosadašnje hitove.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar