Profil i profit

Oni koji imaju, imaju problem. Oni koji nemaju i oni su u problemu!

Avlija, kapija, odžak, prag imaju posebno značenje. Možda je to i razlog što čovek radije kupuje nego što iznajmljuje kuće, jer za kupovinu u velikim gradovima treba puno novca. Kod nas se mahom kupuju nekretnine kešom i na kredit, a u svetu postoji kupovina kuće i stanova na lizing.

Nekako se čovek najlepše oseća u svom domu, a da li su nam domovi sve pametniji saznajemo posredstvom dopisničke mreže iz Pančeva.

Logika, pa i tržišni zakoni ne idu jedni sa drugim. Po Kejnsu ako je ponuda veća od tražnje cena je niža. Tako bi trebalo da bude i sa stanovima, a kakva je situacija na Zlatiboru saznajemo zahvaljujući dopisništvu iz Užica.

Srpsko građevinarstvo je u ekspanziji, a da li za veće poduhvate privrednog sektora koji daje značajan doprinos srpskom BDP-u ima prostora za dalje razvijanje, da li imamo dovoljno građevinskih radnika, šta je sa garancijskim fondom, da li smo licencirani za poslove u svetu i da li se naša reputacija u ovoj delatnosti pogubila u serijalu 10 godina posle ekonomske krize, pouke i putokazi budućnosti govori u ovonedeljnom "Profilu i profitu" potpredsednik Građevinske privredne komore Goran Rodić.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

broj komentara 0 pošalji komentar