Srpska ekonomija

Srbija ima potencijala za velnes, zdravstveni i spa turizam. Značaj tog turističkog proizvoda uvidela je i Vlada Srbije u Strategiji razvoja turizma do 2025. godine.

Učesnici Devetog foruma regionalne spa i velnes industrije, koji je prošle nedelje održan u Vrnjačkoj Banji, složili su se da je važno pružanje medicinskih usluga lečenja i rehabilitacije termalnim vodama, ali da bi banje trebalo koristiti i u preventivne svrhe.

O velnes turizmu i korišćenju termalnih voda u medicinske svrhe za Srpsku ekonomiju govore dr Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Nataša Ranitović, predsednica Velnes klastera Srbije, predstavnici specijalnih bolnica za rehabilitaciju, kao i gosti iz Nemačke, Rumunije i Turske.

Proveravali smo koja su zanimanja najtraženija u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a posetili smo i "Grad socijanog preduzetništva", projekat Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koja se bavi podsticanjem zapošljavanja mladih putem socijalnog preduzetništva. O tome govore Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Tomas Šib, nemački ambasador u Srbiji.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar