Bunt

Gost ove nedelje u rubrici Bunt Retroaktiv je pevač grupe Galija - Nenad Milosavljević Neša. Za Bunt izdvaja svoje omiljene spotove, film i muziku koji imaju posebnu važnost za njega.

U Beogradu odnedavno radi novi kulturni centar - Krokodilov Centar za savremenu književnost. Koliko je važno da postoji više ovakvih prostora za Bunt otkriva pisac i jedan od osnivača i direktor Krokodila - Vladimir Arsenijević.

Ekipa emisije "Bunt" je bila na prvom koncertu u seriji "30/50", koji svakog petka organizuje Krokodil, u okviru kojih se slobodno ukrštaju različiti muzički pravci. Ovom prilikom smo mogli da čujemo interesantnu kombinaciju džeza i trepa, u izvođenju sastava Grooveheadz i popularnog repera Surreal-a, sa kojim smo razgovarali i o trep sceni u Srbiji.

Muzičar Marko Aleksandar Gajić za Bunt otkriva šta je to novo na čemu radi. Pored rada na četvrtom solo albumu "Bizant", zajedno svira i sa Sandrom Vidojević (Dingospo Dali, Vin Triste) i Sanjom Tišmom (Sanja Tišma i Masa), sa kojima je osnovao akustični trio MSS.

Ove nedelje će se održati i treće izdanje Festivala Muzičkog Filma, u organizaciji Paralel - festivala subkulture, od 31. oktobra do 4. novembra, u Art bioskopu Kolarac. Koje sve dokumentarne i igrane muzičke filmove možete pogledati u okviru ovog festivala, kao i koje smo sve koncerte izdvojili za vas - saznaćete u novom izdanju Bunta.

Pogledajte i kako su vaši glasovi uticali na stanje na Top listi Bunt, kao i koji su novi predlozi, za koje možete dalje glasati.

Autor emisije Branka Glavonjić
Novinarka Katarina Vujović
Reditelj emisije Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar