Sumrak

Film snimljen prema istoimenom bestseleru Stefani Mejer. To je moderna, intuitivna, vizuelna verzija "Romea i Julije", najjača forma zabranjene ljubavi - između vampira i smrtnice.

Rediteljka Ketrin Hardvik oživljava svetski literarni fenomen filmom "Sumrak", pričom o strasnoj i neočekivanoj romansi između jedne tinejdžerke i tajanstvenog neodoljivog vampira.

Bela Svon je oduvek bila pomalo različita i nikada joj nije bilo stalo do toga da se uklopi u društvo popularnih devojaka iz njene srednje škole u Feniksu.

Kada se njena majka preudala i poslala je da živi s ocem u malom kišovitom gradu Forksu u državi Vašington, nije očekivala bitnije promene.

Onda je upoznala misterioznog i očaravajuće lepog Edvarda Kalena, dečka kakvog nikada ranije nije srela. Uskoro se Bela i Edvard prepuštaju strastvenoj i nesvakidašnjoj romansi.

Edvard trči brže od pume, golim rukama može da zaustavi auto u pokretu i nimalo nije ostario od 1918. godine. Kao i svi vampiri, on je besmrtan. Međutim, nema vampirske očnjake i ne pije ljudsku krv, jer su on i njegova porodica jedini vampiri koji ne vode takav stil života.

Edvard je 90 godina čekao svoju srodnu dušu - Belu. Što bliži postaju, to se Edvard više muči da obuzda svoje nagone koji divljaju pobuđeni njenim mirisom.

A šta će učiniti kada Loren i Džejms, smrtni neprijatelji porodice Kalen, dođu u grad tražeći Belu?

U filmu glume: Kristen Stjuart, Robert Petinson, Edi Gategi, Kem Džigonde, Tejlor Lotner, Bili Berk, Piter Fačineli, Elizabet Rizer, Niki Rid...

Režija: Ketrin Hardvik

broj komentara 0 pošalji komentar