Mira Adanja Polak - Ekskluzivno

Neurohirurga prof. dr Danicu Grujičić izdvaja neverovatna energija i strast koja se nameće prilikom prvog susreta.

Efikasna, brza, bez suvišnih reči, egzekutivna i jasna u onome što govori i radi. Sve to želi da prenese na mlade i sa njima se rado sreće.

Želja da je upoznam bliže i da je predstavim gledalištu navela me je da pokušam da uđem u suštinu i posvećenost te žene koja radi delikatan posao - operiše mozak. Ona ulazi i u rizike ako vidi bilo koju šansu za boljitak i kažu da operiše i ono što drugi nikada ne bi.

Takav posao kojim se bavi svakodnevno bez radnog vremena organizujući posao na Neuroonkološkom odeljenju Kliničkog centra Srbije - zahteva ogromnu količinu koncentracije i posvećenosti.

Zato je pitam koliko ima mesta za bilo šta drugo, za bilo koju aktivnost koja bi izlazila iz kruga operacione sale.

Iz tog razloga razgovor vodimo u njenom domu u kome živi sama.

Sve je uredno poređano i kontrolisano. Njena otvorenost na prvi pogled jasno ukazuje na to da je sva energija okrenuta ka organizaciji i da sve mora da bude uvek u redu.

Doktorka Grujičić retko šta prepušta slučaju. Sve što zacrta sprovodi brzo i precizno, gotovo vojnički. Profesorka će u svom poslu ući u rizike ako vidi i jednu šansu da može da pomogne i reši delikatan slučaj.

U životu ima cilj da sve poboljša, promeni - da menja svet i da traži istinu. Sve sto zamisli želi da izgura. Kako to uspeva? Kako rešava sve što obeća i koliko može da nagovori one koji odlučuju da joj sve to reše?

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]