Nauka 2018: Word Press

Svake godine, jedan evropski grad i država bivaju odabrani za domaćina najveće evropske konferencije o Word Press platformi. 2018. godine za domaćina "Word Camp Europe" konferencije izabran je Beograd.

O pogodnostima korišćenja ove platforme, njenoj važnosti i novim trendovima, govorili su stručnjaci iz celog sveta. Word Press smatra se najuspešnijom CMS platformom na svetu, a svake sekunde objavi se 17 članaka na ovoj platformi. Sajtovi koje pokreće zauzimaju ukupno 31% interneta, a cilj platforme je podizanje celokupnog interneta na viši nivo, kao i njegova demokratizacija. Samo neke od tema predavanja i radionica glasile su "Ostati zdrav u digitalnom prostoru", "Pristupačan dizajn", "Građenje brenda", i druge gde ova platforma nalazi svoju primenu.

Izbor Srbije za domaćina konferencije donosi mogućnost napretka u ovoj oblasti te samim tim i osnivanje novih radnih mesta za najupornije, najkreativnije, najtalentovanije i najposvećenije ljude koje zanima ova oblast.

Emisija nudi kratak pregled događaja na konferenciji, pojašnjavajući zašto i kako svako može da napravi svoju veb stranicu brzo, lako i besplatno, ukoliko koristi Word Press.

Urednik i voditelj emisije: Dragana Daničić

broj komentara 0 pošalji komentar