Veliki gazda

Čeng Čao-an je mladi Kinez iz Guangdonga kojem ujak nađe posao u fabrici leda na Tajlandu gde radi sa brojnim rođacima. (Big Boss, 1971)

Čeng oko vrata nosi majčinu ogrlicu koja ga podseća na obećanje da se nikada neće tući. I zaista, Čeng izbegava nasilje i popušta čak i kad je izazvan.Jednom prilikom u fabrici se odlomi veliki komad leda iz kojega ispadne vrećica sa belim prahom. Dvojicu Čengovih rođaka koji su to pronašli šef zadrži posle posla i ponudi im, u zamenu za ćutnju, bolji posao. Oni odbiju i kriminalci ih ubiju i zalede. Šef bande "veliki gazda" Hsiao Mi pokušava zataškati ubistva, ali Čeng i njegovi preostali rođaci postaju sumnjičavi.

Dvojica rođaka, Hsu Čien i Ah Pei, sami odlaze kod velikog gazde Miu i pitaju ga šta je sa dvojicom nestalih rođaka. Mijevo ponašanje im je sumnjivo pa odluče da pozovu policiju, ali Mijevi ljudi ih ubiju. U jednom sukobu sa Mijevim ljudima Čeng je slučajno povređen i izgubi kontrolu, umeša se i premlati nekoliko Mijevih ljudi, dok ostali pobegnu.

Svestan Čengove snage i autoriteta, Mi odluči potkupiti Čenga boljim poslom, alkoholom i prostitutkama. Čeng nasedne na to i ostali rođaci su razočarani, preziru ga i izbegavaju. Međutim, Čeng nalazi drogu i leševe ubijenih rođaka u ledu i upušta u veliki obračun s Mijevim ljudima, ubije ih većinu - kao i njegova sina. Ali, kad se vrati kući, nađe celu porodicu poubijanu...

Uloge: Brus Li, Marija Ji, Džejms Tijen, Li Kvan...
Režija: Lo Vei

broj komentara 0 pošalji komentar