Velika iluzija u Berlinu 2019

Žene u fokusu, Dobro ukrojen srpski film sa "Šavovima" i Evropskom zvezdom u usponu, svetska imena za RTS-a I filmovi koji sa 69. Berlinala stižu na 47. FEST.

Međunarodni filmski festival u Berlinu, pamtićemo po uspehu srpske kinematografije koja je posle dugo vremena osvojila četiri nagrade. Osim "Srebrnog medveda" za režiju, dodeljenog nemačko-srpskoj koprodukciji "Bio sam kod kuće, ali" rediteljke Angele Šanalek, filmu "Šavovi" Miroslava Terzića pripale su dve nagrade u zvaničnom programu "Panorama", a Milanu Mariću uručna je evropska glumačka nagrada za mladu nadu evropskog filma.

Berlinale je bio u znaku žena i nagrađenih socijalno angažovanih priča - od identiteta migranata, pedofilije u crkvi, egzistencijalnih drama, trauma iz prošlosti do maloletničkog kriminala.

Od 400 prikazanih filmova, gotovo polovinu su snimile rediteljke. Na čelu žirija bila je - Žulijet Binoš, a Šarlota Rempling je dobila počasnog "Zlatnog medveda" za životno delo.

"Velika iluzija u Berlinu" kao svojevrstan vodič kroz recentnu svetsku produkciju promovisanu na ovom festivalu, donosi ekskluzivne intervjue sa Džeraldinom Čaplin, Piterom Sarsgardom, Udom Kirom, Fransoa Ozonom, Fatihom Akinom, Anješkom Holand, Robertom Savijanom.

Autor emisije: Sandra Perović

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 06. mar 2019, 12:10) - anonymous [neregistrovani]

Q

Kada će biti izbačena 80. epizoda?