Kulturni centar

U poslednje vreme našu javnost prečesto potresaju problemi oko izbora direktora institucija kulture. Od pozorišta u Beogradu i Somboru, preko Biblioteke grada Beograda, do Muzeja savremene umetnosti.

U emisiji se istražuje aktuelna problematika biranja direktora institucija kulture, zatim sukobi koji nastaju zbog problematičnih uslova konkursa koje propisuju različiti statuti institucija, kao i uzroci i okolnosti brojnih pritisaka, sukobi između politike i struke, i njihovi različiti ishodi.

O ovim temama će govoriti Tatjana Brebanović, glavna poverenica sindikata "Nezavisnost" Biblioteke grada Beograda, Slobodan Nakarada, v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti, Željko Jovanović, v.d. predsednika Upravnog odbora Biblioteke grada Beograda i Vanja Nenadić, glumica Narodnog pozorišta Sombor.

U emisiji će biti reči i o festivalu "Sedam veličanstvenih", izložbi Vladimira Aleksića u galeriji X Vitamin, koncertima ansambla "Metamorfozis" i orkestra "Akademija končertante" na Kolarcu, o novoj zbirci priča Milete Prodanovića "O papagajima i predatorima", premijeri predstave "Koferče" u Madlenijanumu, filmu "Balkanska međa", kao i o novim albumima Tihomira Popa Asanovića i Borisa Belea, nekadašnjih članova grupa "Tajm" i "Buldožer". Rubrika Jubilej je posvećena pedesetogodišnjici od sletanja na Mesec i posledicama koje je to ostavilo na polju umetnosti i kulture. U rubrici Fenomen će biti istraženi hologramski nastupi, a na Tanku liniju ovaj put staje vizuelni umetnik Aleksandar Zograf.

Centralni gost emisije je dramaturg Predrag Perišić.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Odgovorni urednik redakcije za kulturu i umetnost: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik emisije: Ana Tasić
Reditelj: Ivan Bukvić
Montažer: Goran Mijić
Autori rubrika: Marija Nenezić, Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Aleksandar Žikić, Jasmina Mijić, Hristina Vasilijević
Novinar: Jelena Videnović
Voditelj: Željko Maksimović

broj komentara 0 pošalji komentar