Velika iluzija

Film "O životu i o smrti" snimljen u produkciji Radio-televizije Srbije po scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, zasnovan je na tragičnom događaju bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije 23. aprila 1999. godine.

Igrani omnibus koji je posveta žrtvama tragičnog događaja, biće prikazan na dvadesetogodišnjicu stradanja 16 radnika RTS-a. Jednu od uloga u filmu tumači Dragan Petrović Pele, koji je u Krupnom planu Velike iluzije.

Sama činjenica da postoje ljudi kojima se dogodila priča koju gledamo na velikom ekranu, doprinosi ozbiljnijem shvatanju samog filma, kao i njegove poruke. U ovoj epizodi Velike iluzije govorimo o konkretnim primerima. O "Krajnje poremećenom, šokantno okrutnom i zlom" serijskom ubici, koga je u istoimenom filmu Džoa Berlingera otelotvorio Zek Efron. Govorimo i o krvavom piru ekstremnog desničara Andreasa Brejvika, koji je norveški reditelj Erik Poup pretočio u film "Utoja, 22. jul."

Iz ugla kritičara Zorana Jankovića, analiziramo "Uništiteljku" u kome Nikol Kidman jednostavno izaziva potencijalnog gledaoca da uđe u bioskop.

Vraćamo se dve i po decenije unazad, u vreme "Petparačkih priča".

U "Kontraplanu" sa Evom Huson, rediteljkom potresne ratne drame "Ratnice sunca".

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Emisije o filmu Emisije o filmu

Autor:
Sandra Perović

Na putovanje kroz svet pokretnih slika vodi vas Sandra Perović. [ detaljnije ]