Magazin Srbije na vezi

Srbija na vezi spojiće dijasporu, umetnost i sport, sa željom da talentovani mladi ljudi srpskog porekla, u svetu, lakše dođu da naših klubova, a pogotovo do mesta u reprezentaciji Srbije u svim sportovima.

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, podržava inicijativu emisije Srbija na vezi RTS-a i, kao institucija, spremni su da objedine podatke i, sportiste iz sveta, opredele za dres Srbije.

Memorijalni turnir RTS-a Igrajmo za 16, ugostio je ove godine 4 ekipe iz dijaspore, zahvaljujući, između ostalog, i aktivnostima Programa za dijasporu.

Saradnja se nastavlja u Beču gde će, na predlog emisije Srbija na vezi, najbolja ekipa RTS gostovati u Austriji, na Sportskim danima Saveza Srba Beča. O tome, i novitetima na turniru, govori Svetozar Stanković, član Organizacionog odbora i Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Austrijska i srpska pozorišna publika ovacijama je pozdravila glumačku ekipu pozorišta Madlenijanum u Akzent teatru u Beču. O predstavi i utiscima govoriće glumica Ljiljana Stjepanović, a novinarka Tanja Peternek najaviće još jednu epizodu iz serijala Kao sav normalan svet. Ovoga puta predstaviće Minju Subotu, koji je u 80. godini života debitovao kao glumac upravo u predstavi Dolče Vita pozorišta Madlenijanum.

Muzički ukus dijaspore je sve bolji, kaže Siniša Vićentijević i podseća da je Narodni ansambl RTS sve više tražen "napolju", kao i da rado gostuju sa raznovsnim repertoarom, na poziv Srba u svetu. Sa njima nastupa i diplomirani pravnik, uskoro sa licencom advokata i specijalizacijom u oblasti autorskih prava, popularni mladi pevač Stefan Petrušić.

Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović

Reditelj Vladimir Petrović

broj komentara 0 pošalji komentar