Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom: Da li postoje paralelni univerzumi?

Kako je nastao Univerzum? Od čega smo sačinjeni? Da li smo sami u svemiru? Šta je bilo pre početka svega i ostaje li nešto posle kraja našeg fizičkog postojanja? Nauka, rezultatima i dokazima dugogodišnjih istraživanja, najzad može da nam ponudi prave odgovore umesto filozofskih teorija.

"Kroz crvotočinu", američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke.

Planeta Zemlja. Mesto koje nam je dobro poznato. Ipak, možda postoji još neka Zemlja na kojoj su dinosaurusi dominantna vrsta. Ili još jedna gde su ruski kosmonauti prvi sleteli na Mesec.... Istraživanja pokazuju da možda postoji više od jedne verzije realnosti na nekoj udaljenoj zvezdi, na dnu crne rupe ili u nekoj skrivenoj, drugačijoj dimenziji.

Reč "univerzum" bi trebala da znači- sve što postoji. Naučnici tragaju za dokazima da naš univerzum nije jedini i da je moguće da postoje paralelne Zemlje, na kojima teku paralelni životi svih nas. I sa sve većom sigurnošću tvrde da paralelni univerzumi zaiista postoje i da mogu odrediti sudbinu čovečanstva.

Kakve argumente iznose za ovu tvrdnju pogledajte u novoj epizoda serije "Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom- Da li postoje paralelni univerzumi?", na programu je u utorak 23. aprila u 23 i 20 na RTS 2

Obrada Redakcija naučnog programa RTS

Odabrala Marija Stevanović

 

broj komentara 0 pošalji komentar