TV Teatar: Otelo

Predstava "Otelo", nastala po tekstu istoimene Šekspirove tragedije, igra se na sceni "Ljuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u režiji Miloša Lolića.

"Otelo" je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori i tragediji, mržnji i osveti, naivnosti i iracionalnom zlu, zavisti i izigranom poverenju. Radnja drame se odvija 1570. godine u morskom pristaništu na Kipru. U zapletu je veza mletačkog generala, crnca, Otela i Dezdemone, lepe ćerke senatora Brabancija. Njihova ljubav se bazira na Otelovim slatkim pričama o putovanjima i avanturama, koje razgaljuju mlado devojačko srce. Na putu toj romansi isprečila se, ne samo razlika u godinama, rasa i iskustvo, već i zlobna okolina koja samo gleda da ubaci seme razdora u ovu idilu. Otela igra Vojin Ćetković, Dezdemonu Milena Živanović.

U ostalim ulogama: Nikola Đuričko, Branislav Lečić, Goran Daničić, Radovan Vujović, Dubravka Kovjanić, Ljiljana Međeši, Nikola Rakočević, Dubravko Jovanović, Lazar Đukić, Dejan Dedić, Ivan Pantović.

Dramaturg: Periša Perišić, scenograf: Jasmina Holbus, kostimograf: Maria Jelesijević, kompozitor: Nevena Glušica, scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, dizajner svetla: Svetislav Calić.

Urednice emisije "TV Teatar" - Tamara Baračkov i Ranka Jakšić
Režija i adaptacija emisije "TV Teatar" - Andrea Ada Lazić

broj komentara 0 pošalji komentar