Sutra

Dokumentarac koji se više usredsređuje na rešenja nego na probleme. "Sutra" pruža sveobuhvatan pogled na način na koji aktivisti, organizatori i građani pokušavaju da učine svet boljim, zelenijim i održivijim mestom. (Demain, 2015)

Prikazujući rešenja i pričajući dobru priču ovaj film je možda našao najbolji način za rešavanje ekoloških, ekonomskih i socijalnih problema s kojima se suočavaju naše države. Nakon specijalnog članka časopisa Nature u kome je objavljena vest o mogućem izumiranju dela čovečanstva pre kraja 21. veka, Siril Dion i Melani Loren, zajedno sa timom od četvoro ljudi, sprovode istragu u deset različitih zemalja da bi shvatili šta je dovelo do te katastrofe i što je još važnije, kako je izbeći.

Na svom putovanju upoznali su pionire koji obnavljaju poljoprivredu, ekonomiju, demokratiju i obrazovanje. Pridruživši se ovim konkretnim i pozitivnim akcijama koje već daju rezultate, počinju da shvataju kakav bi mogao da bude svet sutrašnjice.

Režija: Siril Dion i Melani Loren

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. jul 2019, 21:01) - anonymous [neregistrovani]

Planet Earth

Neverovatno dobar dokumentarac.. Treba ga pogledati, obavezno!!! Treba ga pustiti opet, i na dugim programima.. Emitovati više ovakvih emisija..