Peter Handke - dok. film

Dokumentarni film "Peter Handke", u režiji Korine Belc, istražuje život i delo austrijskog pisca Petera Handkea u svetlu moderne književnosti - od mladića iz austrijskog sela koji se probio na književnu scenu, do njegovog sadašnjeg života u predgrađu Pariza. (Peter Handke: Bin im Wald. Kann sein, dass ich mich verspäte..., 2016)

Kroz intervjue, izjave i arhivske snimke, rediteljka Korina Belc prikazuje život i misli ovog poznatog umetnika. Stvorila je empatični i inspirativni film o percepciji stvarnosti i načinu na koji se ona pretvara u umetničko delo, postavljajući pitanja o tome kako treba živeti.

Ovaj dokumentarni portret je sniman više od tri godine, a premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Lokarnu u avgustu 2016.

Scenario za film takođe potpisuje Korina Belc, a u filmu se pojavljuju Peter Handke, Amina Handke i Leokadija Handke.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 10. nov 2019, 09:43) - Siniša Nedićanonymous [neregistrovani]

Kvalitet - kvalitet kulture

Spojiti atributivne kategorije: kulturu i kvalitet je izuzetno teško a Handke je to uspeo u svojoj književnosti i spravom je dobitnik nagrade Nobela. Jer kultura je: sistem društvenih normi, vrednosti, stavova, delanja i ponašanja a kvalitet: atribut, atributivna kategorija, teorija, praksa, filozofija, univerzalna pozitivna vrednost za rješavanje mnogih negativnih odnosa i problema u društvu i savremenom svetu i, zašto ne, višedimenzionalna nauka. Bravo Majstore Handke.