Magazin Srbija na vezi

O aktuelnim temama iz dijaspore i regiona, u emisiji Magazin Srbija na vezi, govore, predstavnici Vlade Republike Srbije, dijaspore i Srpske crkve, Vladimir Božović, Dr Branko Mikašinović iz SAD-a, i Iguman manastira Tumane.

Kao dobar poznavalac života i rada naših ljudi širom sveta, g.Božović će izneti najnovije podatke kojima raspolažu naše zvanične institucije, a posebno će se osvrnuti i na preuzimanje dužnosti ambasadora SR u Crnoj Gori.

Dr Branko Mikašinović je jedan od najpoznatijih  slavista srpskog porekla u SAD-u, biće gost 56. Međunarodnih susreta pisaca i predstaviti "Velike srpske kratke priče" koje je objavio na engleskom jeziku. Posebno je zanimljiv i njegov dugogodišnji rad u "Glasu Amerike".

Manastir Tumane nazivaju Ostrogom u Srbiji. O velikoj crkvenoj i narodnoj svetkovini, na kojoj je ova svetinja obeležila 630 godina postojanja prošlog vikenda, govori iguman manastira Tumane, Dimitrije.

Humanitarno udruženje Fond dijaspora za maticu, održalo je redovnu godišnju skupštinu, obeleživši 20 godina rada  u parohijskom domu Hrama Svetog Save, a jedna od odluka je i da se deset hiljada evra donira najvećem srpskom hramu u Srbiji, posvećenom Svetom Savi.

U blizini Nijagarinih vodopada, u još jednom ontarijskom gradu, otvorena je skulptura naše umetnice Ljiljane Lili Otaševic, beogradskog đaka, koja više od dve decenije živi i stvara u Kanadi. Skulptura simbolizuje tradiciju Indijanaca i njihove prve susrete sa evropskim doseljenicima u 17 veku. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Muzički gosti emisije, grupa "Vrelo" i Ivica Stančić, vokalni solista Radio Beograda.

Urednici emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Vanja Vasić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar