Odbojka - EP, Slovenija - Poljska

Košarkaši Luka Dončić i braća Dragić, džudistkinja Tina Trstanjak, ski skakač Petsr Prevc, biciklista Primož Roglič... sve ih vezuje jedno. Oni su ponos Slovenije, što već nekoliko godina pokušavaju da postanu i odbojkaši ove zemlje.

Kao i 2015. godine, Slovenci su stigli do polufinala šampionata Evrope. Sada pred svojom publikom, jer su jedna od četiri zemlje u kojima se igraju utakmice 31. Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Publika u dvorani Stožice pomogla je slovenačkom timu da u četvrtfinalu prvi put pobedi 12-ostrukog prvaka Evrope, selekciju Rusije sa 3:1 u setovima.

Pred ekipom koju kao trener vodi italijanski stručnjak Alberto Đulijani je novi veliki izazov - polufinalni meč sa Poljskom.

Aktuelni svetski prvaci nakon što su pregazili Nemačku u Amsterdamu stižu u Ljubljanu kao jedina ekipa koja na ovom takmičenju nije izgubila ni set.

Zanimljivo međusobni poredak ovih selekcija je izjednačen kada se uzmu u obzir utakmice u prethodnoj deceniji.

Obe ekipe imaju četiri pobede. Poljaci jesu nedavno slavili u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali su Slovenci pobeđivali baš u okviru evropskih šampionata i to poslednji put u Krakovu za plasman u četvrtfinale kada je upravo Poljska bila domaćin.

Polufinalna utakmica Slovenija - Poljska počinje u 20 sati i 30 minuta na Drugom programu RTS -a.

Komentator: Nenad Đurović

broj komentara 0 pošalji komentar