Viktorija

"Viktorija", serija koju je napisala čuvena spisateljica Dejzi Gudvin, označava početak značajnog uvida u život jedne od najvećih vladarki u istoriji. (Victoria, 2016)

Sa kvalitetnom filmskom produkcijom i čitavom plejadom nagrađivanih talentovanih glumaca, Viktorija opisuje stvarne događaje i zasniva se na kraljičinim iscrpnim dnevnicima pomoću kojih oslikava živopisan portret njenog preobražaja od impulsivne 18- godišnjakinje, preko prvih bračnih godina do majčinstva i dolaska na presto velikog kraljevstva.

Složena i usredsređena na sve likove, od pripadnika kraljevske porodice do sluga, ovo je priča o strastvenim aferama, borbi za moć i neuzvraćenoj ljubavi, u čijem središtu se nalazi nova kraljica - jaka, svestrana i uporna žena koja nekako mora da postane prepoznatljiva ikona.

Život osamnaestogodišnje Aleksandrine pretvara se u život kraljice. Više nije skrivena u Kensingtonskoj palati pod represivnim merama majčinog savetnika Konroja.

Ima novo ime - Viktorija i uživa u novostečenoj slobodi s harizmatičnim premijerom Melbournom. Ali, zbog svog neiskustva Viktorija je podložna greškama i, naposletku i skandalu...

Serija je nominovana za nagrade Emi i Bafta, a u Velikoj Britaniji ostvarila je ogromnu gledanost.

Uloge: Džena Koleman, Adrijan Šiler, Nel Hadson...

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 04. okt 2019, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

Serije

Odlična serija, kao i Dautonska opatija. Nadam se da će i Poldark biti emitovan uskoro. Najkvalitetniji serijski program je na RTS-u, serije za uživanje.