Koridori

U ovonedeljnom izdanju emisije o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" informacija da će poslednja deonica istočnog kraka međunarodnog putnog Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, biti završena do novembra. Kako najavljuju iz "Koridora Srbije", time će u potpunosti biti kompletiran pun profil auto-puta od Niša do granice sa Republikom Bugarskom.

Izvođači radova navode da bi od 19. decembra za saobraćaj trebalo da bude otvorena i deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara. Na taj način od Svetog Nikole novom deonicom od Surčina do Preljine putovaćemo auto-putem u punom profilu u dužini od 120 kilometara. Svi vozači koji će ići ka Čačku novim auto-putem "Miloš Veliki", uključivaće se na petlji Surčin kojom će biti povezani Koridori 10 i 11.

Ovim informacijama dodajmo i vest da je u Beogradu otvoreno sedište Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistočne Evrope čime je otvoreno novo poglavlje za bolje poveziranje Srbije i regiona.

Urednik emisije: Goran Maslar.

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]