Profil i profit

Biti inovativan, biti drugačiji, biti poseban!

Da, takva je trka na stratap sceni, ako imaš ideju, moraš da istraješ u poslu, a ako si istrajan, onda si na korak do uspeha. I sve to se računa, dodaje, oduzima, ne bi li se tržištu ponudilo nešto autentično i drugačije, novi proizvod koji će zadovoljiti potrebu potrošača ili rešiti neki problem koje društvo ima.

O putu od ideje do realizacije govore preduzetnici dr Miljan Mikić i Ivan Kadić.

Naša inovaciona pamet prepoznaje se i u zemlji i u svetu, a inovacioni ekosistem u Srbiji još uvek je u procesu razvoja. Može li startap zajednica u Srbiji da odgovori na izazove lokalnog i globalnog tržišta i kako do veće konkurentnosti malih preduzeća objašnjava izvršni direktor "ICT HUB"-a Kosta Andrić.

U poslednje dve i po godine u velikoj ekspanziji je i tržište nekretnina u Srbiji. Iako je intenzivna gradnja novih kvadrata, tražnja je i dalje veća od ponude, a ko su prosečni kupci stanova u Beogradu i gde su stanovi najtraženiji objašnjava agent za nekretnine Kaća Lazarević.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]