Profil i profit

Različitosti se privlače, ali sličnosti stvaraju!

A mi smo ujedinjeni u sličnostima, pod nazivom Dunavska kultura. Civilizacije su kroz istoriju nastajale pokraj velikih reka, a jedna takva stvorena je i duž Dunavskog toka. Sa buđenjem svesti o Dunavskoj kulturi budi se i svest o postojanju Dunavske regije.

Sa ciljem implementacije Dunavske strategije održan je u Novom Sadu osmi Dunavski biznis forum pod Pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Privredne komore Srbije i grada Novog Sada, u organizaciji novosadske agencije Media invent, Unije poslodavaca Srbije, Udruženja za evropsku teritorijalnu saradnju "Teris" sa sedištem u Sloveniji, Instituta evropskih regiona iz Salcburga i klastera Eko panonija iz Novog Sada.

Diskutovalo se, razmenjivala iskustva i rađale nove biznis ideje. Mlade nade i iskustvo na jednom mestu. Volja za jačanjem regionalne saradnje je korak u dobrom pravcu, ali šta nam je činiti objašnjavaju:
- Profesor dr Branko Kovačević, Elektrotehnički fakultet Beograd;
- Profesor dr Radovan Pejanović;
- Miloš Nenezić, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije;
- Prof. dr Vidoje Vujić, Hrvatska gospodarska komora;
- Martin Bratanič, direktor Regionalne razvojne agencije Posavje;
- Istok Radovanov, Tehnički remont Bratunac.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

broj komentara 0 pošalji komentar
Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]