Studio znanja: Koliko vredi rad?

Od čega zavisi cena rada i ko je određuje? Koja su najplaćenija zanimanja i zašto? Da li su količina rada i obim posla uvek prorporcionalni zaradi koju ostvarujemo?

Sasvim je izvesno da smo u radu oduvek nalazili smisao života, a ne samo način za opstanak i održanje ljudske vrste. "Čovek je rođen da bi radio, trpeo i da bi se borio. Ko tako ne čini, mora propasti", kaže Nikola Tesla. S druge strane mudri Konfučije tvrdi da ako izaberemo posao koji volimo, nećemo morati da radimo niti jedan da u svom životu. Zato ne možemo da se ne zapitamo - šta je to rad i kolika je njegova vrednost? U želji da saznamo što više o vrednosti rada i pravilima koja vladaju u poslovnom svetu postavićemo još mnogo pitanja na koja s nestrpljenjem očekujemo odgovore naših gostiju.

U "Studiju znanja" ovog puta su sociolog prof. dr Dalibor Petrović sa Filozofskog fakulteta, psiholog i psihoterapeut Kristina Brajović Car sa Fakulteta za medije i komunikacije i pravnik Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i ustavnih prava građana. Razvoj IT-a i interneta napravio je pravu revoluciju u svetu i doveo do nastanka novih, uglavnom dobro plaćenih zanimanja. Više o tome otkriće nam prof. dr Petar Kočović sa Univerziteta Union - Nikola Tesla. U našoj stalnoj postavci imamo još dva člana. To su prof. dr Aleksandar Đorđević sa Ekonomskog fakulteta i Dragoljub Vukadinović, predsednik nadzornog odbora Metalca a.d. i predsednik Metalac Grupe.

Sa nama su i muzičari koji će biti veoma vredni i radni tokom emisije i kroz muziku ilustrovati našu temu - Ivana Vladović i Nenad Paunovića. Tokom emisije ćemo otkriti i neke od tajni umeća mladih tenisera koji nam dolaze iz kluba "Zvezdica", zatim mladih baletskih igrača predvođenih Ajom Jung, umetničkom direktorkom Festivala igre, ali i avio modelara koji su doneli divne modele aviona u naš studio.

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar
Studio znanja – Nešto sasvim drugačije Studio znanja – Nešto sasvim drugačije

Autor:
RTS

Studio znanja se vratio na male ekrane! Od 8. aprila 2022, petak veče oko 22 i 30, i subotu popodne u 13 časova, možete provesti uz kvalitetnu opšteobrazovnu emisiju Studio znanja. [ detaljnije ]