Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

U sigurnim rukama - dr Branko Krajnović

Talenat i posvećenost koji su primećeni na vreme. To se dogodilo dr Branku Krajnoviću kada se nakon završenih studija medicine pojavio u Nemačkoj da sa suprugom dr Jasminom Kalčić Krajnović nađe posao. Obreo se u Erfurtu gradu na granici nekadašnje Istočne i Zapadne Nemačke sa velikim Kliničkim centrom Helios gde ubrzo postaje šef odelenja na klinici hirurgije kičme.

Njegovo umeće zapazio je čuveni profesor Hajnrih Bem jedan od pionira moderne hirurgije kičme koji je patentirao teleskopski veštački pršljen koji se umeće umesto odstranjenog pršljena i koji je patentirao poseban sistem za operaciju diskus hernije.

Njegovih 40.000 protokola kod operacija kičme koriste se širom sveta. On mu je ukazao proverenje i zapazio njegove veštine u operacionoj sali. Stručna biografija dr Krajnovića je spinalni hirurg koji operiše kičmu čitavom njenom dužinom neinvazivnim novim metodama.

Taj rad u sali i veliki broj operacija, a ima ih već oko 5000, su za dr Krajnovića jedini način usavršavanja tako delikatnih intervencija gde su milimetri važni i presudni. Tako i objašnjava svoj neverovatan ritam rada i veliki broj intervencija.

Sa nepunih 40 godina stručna usavršavanja ne prestaju, iako je već priznat spinalni hirurg. 2018. godine završava kurs endoskopske hirurgije, usavršava se na implantaciji proteze u lumbalnoj kičmi, specijalista je ortopedije i traumatologije i kaže da se bavi najosetljivijim delom čovečijeg tela. Ističe značaj zdrave kičme i njenog lečenja i ističe značaj prepoznavanje prvih znakova oboljenja.

Slobodno vreme provodi sa porodicom, ima dvoje dece, voli selo, živi van grada i gaji konje. Čest je gost Beograda i drugih Evropskih centara i svojom umešnošću rešava teške i rizične situacije kojih se ne plaši.

Toliko je važno prepoznati nečije umeće na vreme i pokloniti mu adekvatnu pažnju i mogućnost usavršavanja. Ako to izostane uvek ostajemo na proseku i zato je ovaj lekar zaslužio poštovanje i poverenje.

broj komentara 0 pošalji komentar