Medalje za život: Zlatna Beba

Epizoda 3: Borislava Perić Ranković je naša trofejna stonoteniserka-paraolimpijka, a u karijeri je osvojila 24 medalje na evropskim, svetskim prvenstvima i paraolimpijskim igrama, samo dve manje od svog trener Zlatka Keslera.

Popularna Beba bila je devojka koja se pomalo razlikovala od svojih vršnjakinja, jer je volela "muške" poslove, kakav je bio i rad u stolarskoj radionici. Baš u toj radionici u rodnom Bečeju Borislava je doživela tešku povredu kada joj je na leđa pao veliki teret i povredio kičmu.

Međutim, to našu šampionku nije pokolebalo, i već posle rehabilitacije uspela je da pronađe sebe i svoju budućnost u sportu. Vrednim i upornim radom nizala je uspehe, osvojila je sve što je moglo da se osvoji u karijeri, a najsjajnija joj je zlatna medalja sa Paralompijskih igara u Rio de Žaneiru.

Beba je, što je možda i najvažnije, porodična žena, supruga i majka i u svom porodičnom okruženju pronalazi motiv da se i dalje takmiči i pobeđuje. Ona nikada ne odustaje od ostvarenja zadatog cilja, svoje sportske i životne snove sanja otvorenih očiju i pravi je primer kako treba živeti život koji nema reprizu. Prvi sledeći zadatak koji je postavila pred sebe je da stigne i prestigne po broju osvojenih odličja svog učitelja Zlatka Keslera, a ta prilika pružiće joj se već na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 20. nov 2019, 23:39) - Marina [neregistrovani]

SREĆA

Bebi želim sportsku sreću , svoj cilj da postigne, jer zaslužuje!