Koridori

Završena je i u saobraćaj puštena poslednja deonica Istočnog kraka međunarodnog putnog Koridora 10 od Proseka kod Niša do Crvene Reke koja je duga 22,5 kilometara.

Puštanjem u saobraćaj ove deonice, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova, kroz Srbiju se od granice sa Hrvatskom i Mađarskom do granice sa Bugarskom putuje auto-putem u punom profilu.

 

 

 

Za nešto više od mesec dana, tačnije 19. decembra, Srbija će u saobraćaju imati joj jednu deonicu završenog auto-puta. Reč je o 17,6 kilometara dugoj deonici Koridora 11 od petlje Surčin do petlje Obrenovac kojom će biti spojen međunarodni putni Koridor 10 sa već završenim i u saobraćaj puštnim auto-putem "Miloš Veliki" od Obrenovca do Preljine. Završetkom deonice Surčuin - Obrenovac ostvariće se neprekidan pun profil auto-puta dužine 120 kilometara od Beograda do Čačka. 

 

 

 

U emisiji govorimo o početku Zimskog održavanja državnih puteva I i II reda koje će sprovoditi JP Putevi Srbije kao i o zimskom redu letenja naše nacionalne avio kompanija "Er Srbija" koji će važiti do 28. marta 2020. godine

Urednik emisije je Goran Maslar.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]