Zujalica

I ova nedelja bili smo vredni, pomalo radoznali, ali sve to zbog vas!

Najbolja jutra počinju uz zdrav i ukusan doručak. Mi smo posetili pekaru "Fresco", gde smo razgovarali o zdravim i ukusnim namirnicama. Otkrili smo da hleb ne mora biti nezdrav, i da uz proces "duge fregmentacije" on gubi sve loše sastojke koji štete našem organizmu.

Razgovarali smo i o industrijskom kvascu koji je takođe štetan sastojak svih ukusnih i finih peciva, naša sagovornica nam je otkrila šta se može koristiti umesto njega.

A kakvo bi to druženje bilo, a da ne degustiramo sirovu kakao tortu. Nego, znate li vi kako se ova torta pravi?

Posetili smo i Dečji dizajn maraton (Global Children's Designathon) koji se održao prošlog vikenda u našem glavnom gradu. Ovogodišnji Dizajnaton se istovremeno dešavao u 40 zemalja, na njemu je učestvovalo preko 1000 mališana, od toga 30 najboljih iz naše zemlje! Na ovom takmičenju deca su radila u malim timovima, a svoja rešenja su kreirali na temu "Hrana i klimatske promene".

Bili smo i na izložbi "Dečije ruke" u Narodnom muzeju. Na izložbi su predstavljeni radovi dece različitog uzrasta. Saznali smo šta je inspirisalo decu da naslikaju svoje radove. Da li radovi moraju biti savršeni da bi bili izloženi na ovoj izložbi, ili je svaki rad mala umetnička tvorevina.

Na kraju nedelje smo otišli i do Fakulteta za fizičku hemiju. Gde smo se našli u ulozi malih naučnika, pa je naš zadatak bio da uz pomoć naših sagovornika izvedemo neke eksperimente. Ako ste mislili da su naučnici "čudni ljudi", onda pogledajte našu emisiju u kojoj će nestati svi vaši predrasudi, a možda i poželite da posao naučnika bude i vaše buduće zanimanje!

Gledajte nas u subotu 23. novembra, od 09:15 na Drugom programu Televizije Srbije.

Ove su subote vas očekuju naše male voditeljke Teodora, Tijana i Iva.

Novinar: Ana Jakovljević

Autor i urednik emisije "Zujalica": Mirjana Popović

broj komentara 0 pošalji komentar