Profil i profit

Sve je u pokretu, sve je na ringišpilu! I veliki i mali, i mi i oni, i siromašni i bogati!

Novi vetar se oseća, novi pokušaji su sve vidljiviji da se novi svetski poredak reformiše, a moć ojača. Sve vlade žele kompromis kako bi njihovi sistemi opstali, žele da sačuvaju socijalni mir, ali smrtonosni pipci velikih država se sve više osećaju, pa se ljudi pitaju čemu život, za šta se živi kada ono što je dozvoljeno Bogu drugima nije.

A narod poput balkanskog trebalo bi da život živi dostojanstveno, civilizovano, da ne budu građani drugog reda, da i za njih važi ono što važi i u EU, da je to region slobodnog kretanja ljudi, roba i kapitala i Balkan bi da se pokaže u poslovnoj i životnoj izvrsnosti kao dobro mesto za život, ako ni za koga drugog onda za nas Balkance.

Kuda to ide Srbija, otkuda zaokret od menadžera ka inženjerima i za koga mi školujemo našu decu govori dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radivoje Mitrović.

Da li je čvršće povezivanje Balkana put budućnosti za građane, a uz to da li bi tada velike države mogle da manipulišu malim i usitnjenim i da li nas interesi mogu povezati tako da ne budemo samo sredstvo u rukama dubokih država, već partner u postavljanju pravila igre koji vode do prosperiteta svih objašnjavaju:

prof. dr Krešimir Buntak, Sveučilište Sjever;
prof. dr Zdravko Krivokapić, Mašinski fakultet Podgorica;
Željko Medak, Institut za akreditiranje BiH.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

 

broj komentara 0 pošalji komentar