TV feljton: "Pavićeva kutija za pisanje"

Koliko o piscu govori prostor u kojem stvara, njegovo ostrvo pisaćeg stola? Da li su romani začudne imaginacije nastajali u sličnom, nesvakidašnjem okruženju? Baš na ta pitanja pokušava da odgovori emisija "Pavićeva kutija za pisanje", koju je Kulturno - umetnički program RTS-a pripremio povodom 10 godina od smrti Milorada Pavića, ali i ostalih važnih godišnjica koje obeležavamo u 2019. godini - 9 decenija od rođenja akademika i 35 godina od nastanka njegovog Hazarskog rečnika.

Gledaoci će moći da vide vredan arhivski materijal, razgovor sa piscem, koji je autorka emisije Marija Miljević Rajšić snimila pre 11 godina, koji do sada nije integralno prikazan, a koncipiran je kao šetnja po piščevom životnom prostoru, koji je danas njegov Legat.

Moći će da saznaju i na koji način su predmeti kojima je okružen bili inspiracija za neke od njegovih priča i romana, poput "Kutije za pisanje", "Predela slikanog čajem", ali i šta se događalo sa Pavićevim delom kod nas i u svetu za deset godina od kako nije sa nama.

Tekstove iz dela Milorada Pavića čita glumac Nebojša Dugalić.

Montažer: Milan Radičević.

Autor emisije: Marija Miljević Rajšić. 

broj komentara 0 pošalji komentar