Dramski ponedeljak: Paviljoni

Ciklus: TV drame studenata FDU

Treći naslov koji, u okviru "Dramskog ponedeljka" u decembru, koji u okviru ciklusa "TV drame studenata FDU" emitujemo 16. decembra 2019. na RTS 2 od 21.00 čas, je prva repriza TV drame "Paviljoni". Ovu TV dramu, nastalu u sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, po istoimenom tekstu Milene Marković u scenario je adaptirala Katarina Mitrović.

U "Pavljonima" Milene Marković zbivanja se odvijaju na tri nivoa, u tri mikrosredine u kojima su predstavljene tri generacije: najstarija, srednja i najmlađa. Svi su vezani u krug, zato što su sve vreme tražili da im se pruži ljubav. Umesto ljubavi nasledili su agresiju i beg od stvarnosti. Srednja generacija to čini kroz sopstvenu mimikriju, idealizujući roditelje, a njihovi potomci - sadašnja generacija - imaju nove načine bežanja od stvarnosti: u drogu i seks.

uloge tumače: Ljubivoje Tadić, Anica Dobra, Mira Banjac, Melita Bihalji, Milan Marić, Mladen Sovilj, Marta Bjelica, Branislav Trifunović, Julija Petković, Stefan Vukić i Predrag Vasić.

urednik TV drame: Marko Novaković
mentor projekta: prof. Goran Peković
reditelj: Dragan Nikolić
scenarista: Katarina Mitrović (po istoimenoj drami Milene Marković)
producent RTS: Maja Masnec
producent FDU: Mina Stojadinović
direktor fotografije: Marko Milošević
scenografi: Tijana Srdanović i Nikola Nikolić
kostimograf: Milena Kostić
kompozitor: Milana Milošević
montažer: Ana Ristović
snimatelj zvuka: Andrej Ristevski
dizajner zvuka: Aleksandar Malander
proizvodnja: Radio-televizija Srbije i Fakultet dramskih umetnosti 2018. godine

broj komentara 0 pošalji komentar