Trezor: Radijaši

Povodom rođendana "Dvestadvojke" u goste dolazi ekipa "Trezora", 2012.

Televizija u radiju - Redakcija za istoriografiju Televizije Beograd gostuje u emisiji Širom zatvorenih očiju Beograda 202. Emitovanje Beograda 202 počelo je 27. juna 1969, što mu je dalo i tajni nadimak "vidovdanski". Program je počeo u 6 sati, a prva muzička numera bila je "Šu, šu, Šimadijo" u interpretaciji Olivere Vučo. Po kazivanju Radeta Đurića prvog glavnog i odgovornog urednika Dvestadvojke ovaj radio osnovan je sa idejom da bude prijatelj kuće, da bude stalno prisutan, a da ne smeta. Kratko se poštovalo internacionalno pravilo da lokalni radio programi emituju svoj sadržaj od izlaska do zalaska sunca. Ovde se brzo od 6 ujutro stiglo do 21 sat, pa do 22 sata, a Ivan Bekjarev sa svojim zanimljivim gostima u emisiji U vreme sklopljenih kazaljki probio je sva ograničenja. Najzad je glavni i odgovorni urednik Mihajlo Tošić je bio primoran da potpiše nalog za neprekidno emitovanje od 0 do 24 sata. Od 17. novembra 2007. Beograd 202 horizontalu noćnog programa emituje sedam puta sedmično ili 30/31 put mesečno. Širom zatvorenih očiju ima svake noći druge goste, druge teme, drugi pristup - svake noći sve je različito, sem publike koja uvek isto pažljiva, verna i interaktivna. Televizijska ekipa je ušla u Studio u kojem su upravo "Neverne bebe" završile svoje gostovanje u emisiji Dragička, a onda je narednih sat i po trajao razgovor uz muziku o tome šta se sve radi u Redakciji za istoriografiju, kakve su razlike i sličnosti dva medija, o tome ko se više brine o publici...
- Učesnici iz Radija: urednik Noćnog programa Milan Antić, voditelji Tanja Obradović-Gajević i Petar Protić, ton majstor Saša Marković, muzički saradnik i oganizator Nebojša Sabovljević; učesnici iz Televizije: urednik "Trezora" Bojana Andrić, urednik Fonda poklona Vera Mileusnić, urednik Zbirke tehničkih uređaja Milena Jekić, koordinator "Trezora" Bojana Milojević, organizator Gordana Grdanović, saradnici Sandra Milošević, Marijana Čuturilo (snimanju nisu prisustvuovale urednik redakcijskog Fonda papirne građe Vesna Došen i urednik istraživač "Trezora" Vesna Ignjatović)
- Snimatelji Gordana Grdanović, Milena Jekić; montažer Zorica Blagojev, autor Bojana Andrić
- Snimano u Studiju 5 u Radio Beogradu 07.04.2012, premijerno emitovano 18.06.2012, reprizirano 24.07.2012; Redakcija za istoriografiju

Radio i Televizija danas sutra
, odlomci - Emisija je realizovana povodom otvaranja Sajma tehnike u Beogradu 1977. i sadrži pregled i mogućnosti tehničkih punktova RTB, eksponate najpoznatijih proizvođači RTV tehnike iz zemlje i inostranstva kao i stručne komentare iz studija.
- Učestvuju: Časlav Radović, inž. Aleksandar Luj Todorović, inž. Velimir Žugić
- Autor i voditelj Časlav Radović, snimatelji Veljko Hari Petrović, Žarko Tobdžić
- Premijerno emitovano 17.02.1977; Redakcija informativnog programa; reprizrano 19.08.2003, 20.04.2004, 18.06.2012. u "Trezoru"

broj komentara 0 pošalji komentar