Svet bele kocke: Institucionalne prakse

Serijal Svet bele kocke u produkciji Kulturno-umetničkog programa RTS-a na kompleksan način predstavlja različite fenomene i aspekte funkcionisanja savremene vizuelne umetnosti.

Emisije su realizovane zahvaljujući saradnji sa kustoskinjom Biljanom Ćirić, Asocijacijom Šta kustosiranje može/treba da bude (WCSCD) i magazinom za savremenu umetnost Supervizuelna.

Četvrta epizoda bavi se programskim idejama koje institucije zastupaju u svom radu i zahvaljujući kojima se određuju kao društvena središta sa konkretnom ulogom u zajednicama. O tome na koje sve načine institucije profilišu svoj karakter i mesto lokalno i globalno u emisiji govore Dorotea von Hantelman, profesor na Univerzitetu u Kaselu, Elena Filipović, direktorka Kunsthalea u Bazelu, Met Paker, umetnički direktor Irskog bijenala EVA, Marija Lind, direktorka Tensta Konstal, Hou Hanru, direktor MAXXI muzeja u Rimu, Biljana Ćirić iz Asocijacije Šta kustosiranje može/treba da bude i Stevan Vuković, urednik u Studentskom kulturnom centru.

Urednik i scenarista: Snežana Stamenković
Reditelj: Marko Šotra

broj komentara 0 pošalji komentar