Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Zašto sam otkazao predstavu: Nikola Mijailović

Operski pevač Nikola Mijailović koji je trebao da peva u operi "Nabuko" u Narodnom pozorištu u Beogradu, otkazao je predstavu. Ljubitelji opere došli su da ga čuju a njega nije bilo... Otišla sam po objašnjenje i srela se sa administrativnim zavrzlamama koje zaslužuju tumačenja.

Ovaj talentovani operski pevač sa zapaženom karijerom u svetu i kod nas pozivan na svetske operske scene govori o svom iskustvu i svojim gostovanjima u operskim kućama Italije, Bugarske, Japana, Nemačke, Izraela, Rusije...

Primio me je u svom domu u kome sam, potseća me, bila kada je tek počinjao i pokazao talenat koji nije ostao nezapažen. Govori o veku jednog pevača i o godinama najveće kreativnosti. Govori o našim talentima koji gostuju u svetskim operskim kućama.

Bilo je zanimljivo sresti ga ponovo posle toliko godina i čuti njegova razmišljanja. Od malih nogu vezan je za Narodno pozorište u Beogradu.

Kao sin operske pevačice Radmile Smiljanić, još kao dete ušao je u Narodno pozorište, imajući malu ulogu unuka u Konjovićevoj operi "Otadžbina".

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]