Profil i profit

Materijalni svet promoviše novu meru vrednosti, a ona se najčešće izražava novcem i kapitalom!

Otvaranjem četvrtog poglavlja na putu pristupa Srbije Evropskoj uniji - poglavlja o slobodnom kretanju kapitala naša zemlja postaje pouzdan partner mnogim investitorima. Za zadržavanje trenda rasta BDP-a, industrije, agrara i zaposlenosti Srbija se ne može oslanjati samo na princip održivog razvoja od 3 do 6%. Za veći rast i zadržavanje trenda neophodan je kapital, on je taj koji ekonomije ograničenih razmera gura u sferu ekonomija obima i obrta.

Slobodno kretanje kapitala znači da članice Evropske unije kao i zemlje koje se pridružuju imaju obaveze da uz neke izuzetke uklone sva ograničenja kretanja kapitala, a o investicionim fondovima i njihovoj funkciji govori izvršni direktor investicionog fonda "Batagon" Vladimir Mikić.

Vrediš onoliko koliki ti je konto ili koliko imaš u zemljišnim krugovima i vrednosnim papirima. Jedan čovek svoje reči i dela posvetio je iskonu, živi od reči i knjige, napisao je gotovo 40 romana, posvetio ih Bogu, duši i čoveku. Može li se danas živeti od pera i reči govori nam pisac, publicista, novinar Dragan Damjanović.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Montažer: Vladimir Krstić
Realizacija: Zorica Mijailović

broj komentara 0 pošalji komentar