U svetu

Novinari Spoljnopolitičkog magazina „U svetu“ i ove srede bave se međunarodnim temama i dilemama.

Dopisnik RTS-a iz Vašingtona, Nenad Zafirović, analizira predlog Predstavničkog doma Kongresa o opozivu američkog predsednika.

Ivana Miloradović iz Londona komentariše 2019. kao godinu u kojoj je Britanski parlament pokušao sve da bi zaustavio Bregzit.

Novinarka Violeta Đokić bavi se uzrocima i posledicama demonstracija širom Indije. Razlog je novi zakon koji omogućava državljanstvo nemuslimanskim izbeglicama iz susednih zemalja, odakle beže od progona.

Gošća emisije U svetu je Jelena Makvilijams, predsednica američke Savezne korporacije za osiguranje depozita. Na to mesto postavio ju je lično američki predsednik Donald Tramp kako bi brinula o nadzoru američkih banaka i depozitima vrednim 13 triliona dolara. Sa njom je u Matemačkoj gimnaziji, odakle je krenula, razgovarala Natalija Sinanović.

Italija je imala mnogo političkih simbola, među kojima hrast, maslinu i belu radu. Da li je „jedna sardina“ simbol pokreta koji može da ugrozi lidera krajnje desnice Matea Salvinija, saznaćemo od Dragane Vukelić.

Slobodan Radovanović predstavlja prvi električni komericijalni avion kompanije iz Vankuvera.

Emisiju priprema i vodi Nebojša Kotlajić.

broj komentara 0 pošalji komentar