Kako porodičnu kompaniju učiniti održivom

Ima li išta vrednije i svetije na ovim prostorima od kuće, avlije, kapije, od porodice?

Zna Srbija i za domaćina, gazdu, majstora, preduzetnika. Čovek na selu koji je upravljao domaćinstvom, porodičnom zadrugom nije bio seljak, već ekonom. Gazde su bili vlasnici kapitala. Preduzetni su ljudi ovih prostora, proizvodili, trgovali, radili, argatovali i za sebe i za svoju državu.

Bilo je izuzetnih trgovaca i industrijalaca, radili su u kući, po garažama i fabrikama. Snivali su svoje snove, a onda su snovi pretvarani u preduzeća, danas kompanije.

Šta je činiti sada kada su se vremena promenila, kada se umesto o CNC mašinama govori o robotizaciji, kada sve poslove postepeno preuzima veštačka inteligencija?

Hoće li naslednici moći na isti način da vode kompanije kao što su vodili njihovi roditelji osnivači, da li je došlo novo vreme, vreme novih izazova? Kako porodičnu kompaniju učiniti održivom, funkcionalnom i transfernom objašnjavaju:
- Boris Vukić, Institut ASEE;
- Svetlana Radenković, menadžer;
- Milovan Zvijer, advokat.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Montažer: Vladmir Krstić
Realizacija: Zorica Mijailović

broj komentara 0 pošalji komentar
Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]