Dramski ponedeljak: Glineni golubovi

Velike srpske glumice: Renata Ulmanski

Treći naslov "Dramskog ponedeljka" u februaru, koji u okviru ciklusa "Velike srpske glumice: Renata Ulmanski" Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa emituje 17. februara na programu RTS 2 sa početkom u 21.40 čas, je TV film "Glineni golubovi", snimljen 1991. godine po scenariju Radomira Putnika i u režiji Aleksandra Đorđevića.

Milutin, nekadašnji moćnik u malom gradu, smrtno je bolestan. Članovi njegove porodice okupljaju se oko njegove postelje na dan krsne slave. Uz Milutina i njegovu suprugu Julijanu tu su i Julijanine sestre Katarina i Anica, koja dolazi sa svojim sinom Zlatkom i njegovom verenicom Sofijom.

Ovaj susret je ujedno prilika da se svi oni, mada nevoljno, još jedanput podsete događaja iz prošlosti koji su im svima izmenili živote. Istovremeno, ovaj susret je i poslednja šansa da raskrste sa tom prošlošću i otpočnu novi život.

Ova televizijska drama predstavlja grupni portret jedne porodice u vremenu intenzivnog "pranja" duša...

uloge tumače: Ljuba Tadić, Ksenija Jovanović, Maja Dimitrijević, Renata Ulmanski, Vojislav Brajović, Zlata Numanagić, Milan Mihailović, Nikola Milić
urednik ciklusa: Marko Novaković
režija: Aleksandar Đorđević
scenario: Radomir Putnik
direktor fotografije: Aleksandar Ribić
scenograf: Dagmar Stojanović
kostimograf: Mira Čohadžić
kompozitor: Vojislav Kostić
montažer: Petar Putniković

broj komentara 0 pošalji komentar