Kako se Amerika bori za zelenu budućnost

Prošle godine prvi put u Evropskoj uniji, vetar i sunce obezbedili su više struje nego ugalj. S druge strane Atlantika, Njujork je postao treća država nakon Kalifornije i Havaja, koja je u potpunosti zabranila upotrebu plastičnih kesa.

U celom svetu, američki gradovi su među onima sa najčistijim vazduhom. Sve o ekološkim strategijama u Sjedinjenim Državama saznali smo od Sintije Šejfer, eksperta američke Agencije za životnu sredinu koja ove godine obeležava pola veka postojanja.

Koronavirus u Kini je u jeku, a ta država čini sve da spreči njegovo širenje. Broj umrlih popeo se na 1000, a zaraženo je više od 40000 ljudi. Virus se proširio na 30 zemalja, u pitanju su mahom pojedinačni slučajevi. U mnogima od njih, međutim, mediji šire neistine i teorije zavere o razmerama epidemije. O realnim posledicama koronavirusa i drugim važnim temama, razgovaramo sa Draganom Mitrović, direktorkom Instituta za azijske studije i profesorkom Fakulteta političkih nauka.

30 godina od Dalijeve smrti

Videćete i prvu retrospektivu dela majstora nadrealizma, ekscentričnog katalonskog umetnika i sovjetskog ideološkog neprijatelja u Moskvi. Izložba "Salvador Dali. Magija umetnosti" - trenutno je najvažniji kulturni događaj u ruskoj prestonici, a ulaznice su nestale za tren.

Saznajte sve o izuzetnim moćima kiborg meduze! Američki naučnici sa Univerziteta Stanford stvorili su bioničku, hibridnu meduzu koja bi mogla da pomogne u istraživanju okeanskih dubina. Ne samo da su jako brze, već mogu da rone kilometrima duboko.

broj komentara 0 pošalji komentar
U svetu U svetu

Autor:
RTS

Emisija "U svetu" je spoljnopolitički magazin koji jednom nedeljno donosi pregled najvažnijih svetskih zbivanja. [ detaljnije ]