Deda Mraz i(li) Božić Bata

Proces globalizacije započet sedamdesetih godina prošlog veka nastavio se do naših dana uporedo sa antiglobalizacijskim procesom.

Mnoga obećanja koja je globalizacija nudila od tih sedamdesetih godina dvadesetog veka do danas izneverena su a jedno od ključnih, bilo je i pitanje kulturnih identiteta. Jedinstvo raznolikosti ili poništavanje kulturnih razlika?

Novo izdanje Časa anatomije analizira pitanje odnosa sličnosti i razlika u kulturi, odnos kulturnog Istoka i kulturnog Zapada, uticaja kulturnih modela mišljenja koje Zapad vrši na Istok i obratno kao i modifikovanje postojećih i rađanje novih popularnih kulturnih ikona... Koliko su kulturne razlike važne a kada međusobni uticaji i preplitaji daju kreativni impuls za budućnost?

O tome će u emisiji razgovarati producentkinja Milena Trobozić Garfild, kompozitor Svetislav Božić i antropolog Bogdan Dražeta

Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac
Realizatorka: Maja Mandić

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 20. feb 2020, 11:45) - Aleksandar Jankovic [neregistrovani]

Hvala sto postoji " cas anatomije"

Odavno je trebalo da vam se zahvalim sto postoji ovakva emisija. Raritet, na medijskom etru Srbije. Verovatno zahvaljujuci entuzijazmu jedne persone. Eto da znate postoji neko kome je ova emisija odmor, kruzok, relaksacija za mozak. Kritika ali od strane struke i onih posvecenih odredjenoj temi. Znam da sam u velikoj manjini. Hvala Vam! Pozdrav iz Nisa.