Putokaz ka boljem!

Da li je naša sudbina da školujemo mlade, a da oni voljno ili silom rade, argatuju za druge? Srbija je lider u rastu BDP-a koji se kreće i procenjuje na više od 4% u ovoj godini i u privlačenju stranih investitora. Ono što brine je odlazak mladih iz zemlje.

Stvaranje društva istih šansi i dobrih uslova za život i rad drži narod na okupu, zato Srbija u težnji da zadrži mladost žuri da prihvati standarde i evropske vrednosti, zato teži bržem priključenju Evropskoj uniji, zato teži boljim rezultatima.

Zato je vreme za pokajanje, ispravljanje nepravdi. Težnja ljudi i društva jeste da pravde bude za sve, jer ona daje šansu i podsticaj za više i bolje.

Zašto se ratna šteta ne isplaćuje samo građanima Srbije i šta bi ispunjenje obaveze Nemačke značilo za srpske porodice i ekonomiju?

O reparacionoj šteti iz Drugog svetskog rata kao i obavezama agresora prema našoj zemlji govori profesor dr Dragan Novović, advokat i član Srpske Kraljevske Akademije.

Dokle se stiglo sa restitucijom u Srbiji pojašnjava Mile Antić, koordinator Mreže za restituciju u Srbiji.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

broj komentara 0 pošalji komentar
Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]