Kako porodičnu kompaniju učiniti održivom

Ima li išta vrednij i svetije na ovom prostoru od kuće, avlija, kapija, od porodice?

Zna Srbija i domaćina, gazdu, majstora, preduzetnika. Čovek na selu koji je upravljao domaćinstvom, porodičnom zadrugom nije bio seljak, već je ekonom. Gazde su bili vlasnici kapitala. Preduzetni su ljudi ovih prostora, proizvodili, trgovali, radili, argatovali i za sebe i za svoju državu.

Bilo je izizetnih trgovaca i industrijalaca, radili su u kući, po garažama i fabrikama. Snivali su svoju snove, a onda su snovi pretvarani u preduzeća, danas kompanije.

Šta je činiti sada kada je vreme promenila, kada se umešta o CNC mašinama govori o robotizaciji, kada sve poslove postepeno preuzima veštačka inteligenciju?

Hoće li nasljednici moći na isti način da vode kompanije kakve su vodili njegovi roditelji osnivači, da li je došlo novo vreme, vreme novih izazova? Kako porodičnu kompaniju učiniti stabilnom, funkcionalnom i transfernom objašnjavaju:

- Boris Vukić, Institut ASEE

- Svetlana Radenković, menadžer

- Milovan Zvijer, advokat

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Montažer: Vladmir Krstić
Realizacija: Zorica Mijailović

Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]