Sanacija oštećenih objekata od poplava

Zbog već poznate situacije sa koronavirusom, u ime ekipe koja priprema i realizuje emisiju „Koridori" upućujemo apel svim gledaocima da i dalje budu odgovorni, da poštuju sve preporuke zdravstvenih radnika.

Stav Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od početka epidemije koronavirusa, bio je da se radi, ali uz sve mere opreza. Tako je i danas, u jeku građevinske sezone, kada je na gradilištima gotovo 5.700 radnika.

Koronavirus nas je zaustavio u uobičajenom delovanju, naterao nas je da promenimo ili zaustavimo planove i da budemo odgovorni i poštujemo sve preporuke i mere zdravstvenih radnika jer su one značajne zarad očuvanja i našeg zdravlja. Pojava na koju ne možemo da utičemo su klimatske promene. Velike i obimne padavine prouzokovale su poplave koje su prošlog meseca nanele veliku štetu u nekim delovima naše zemlje. U ovom trenutku još oko 120 km puteva na teritoriji Srbije je i dalje neprohodno zbog poplava. Procene su da se radi o šteti od oko tri milijarde dinara. U ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističu da će sve što nas je u oblasti infrastrukture kao državu i društvo zadesilo biti rešeno i da će država dati sve od sebe da svako klizište, most ili put popravi.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović obišla je Ljubiviju i Ivanjicu, opštine koje su pretrpele, kada je reč o putnoj infrastrukturu, velika oštećenja i u kojima ima najviše problema nakon junskih poplava. Obećala je da će sve štete od elementarnih nepogoda biti realizovane u što skorijem roku.

Urednik emisije je Goran Maslar.

 

Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]