Nova pešadija Vojske Srbije

Nova jača pešadija Vojske Srbije, novosti iz vojske i kako izgleda obuka civila za mirovne misije u najnovijem izdanju emisije "Dozvolite..."

Pripadnici pešadijskih jedinica Vojske Srbije opremaju se sa novom modularnom puškom u dva kalibra 7,62mm i 6,5mm. Puška je opremljena i optičkim i termovizijskim nišanima. Prva jedinica koja se oprema ovom puškom je 41. pešadijski bataljon, koji je prvi počeo da koristi i novo oklopno vozilo Lazar 3.

Podsećamo vas i kako izgleda obuka civila, državnih službenika za učešće u mirovnim misijama. Obuku izvodi Vojska Srbije, a neposredni izvođači obuke su Centar za mirovne operacije Generalštaba i Centar ta obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske.

Saznajte i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Emisiju možete pratiti i na društvenim mrežama, Jutjubu i platformi RTS Planeta.

Proizvodnja: RTS redakcija Aktuelnosti i VFC Zastava film, urednik emisije Goran Janićević, novinar Marina Damnjanović Nackov, novinar saradnik Igor Topalović, montažeri Vesna Grba i Mirko Krsteski, realizacija Vladimir Antić

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]