Magazin Srbija na vezi

U novoj sezoni Magazina Srbija na vezi gost emisije je dr Zorica Sarah Mitić, specijalista anestezije i traumaterapeut, koja je svojim znanjem i stručnošću uspela da poveže Srbiju i Norvešku, i obe zemlje zaduži kao vredan član zajednice.

Specijalizirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu kao najbolja u klasi, bila reprezentativac Jugoslavije u atletici, nosilac Oktobarske nagrade za naučna istraživanja.

Bila je lekar dobrovoljac u Bosni i na Kosovu. U Norvešku je otišla 2000-te godine gde je radila u Univerzitetskoj bolnici u Oslu, najvećem evropskom centru za rak. Dr Mitić bila je odbornik u Skupštini Osla. Njenom upornošću izmenjena su pravila za nostrifikaciju diploma naših lekara specijalista.Norvežani su je 2005. godine odabrali za jednu od pet žena - stranaca godine. Prevela je na norveški jedan od najlepših putopisa iz naše književnosti "Pisma iz Norveške", Isidore Sekulić. U našoj emisiji govoriće o posledicama korone na mentalno zdravlje i kako se izboriti sa tim.

Gošća Magazina Srbije na vezi je Ivana Medić, doktor muzikologije i viši naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU. Živela je i radila u Velikoj Britaniji gde je i doktorirala na Mančester univerzitetu. U emisiji će predstaviti svoju novu knjigu, monografiju, "Paralelne istorije-savremena srpska umetnička muzika u dijaspori", kojom je htela da skrene pažnju na veliki broj naših izuzetnih muzičara koji su danas u rasejanju.

Pandemija korona virusa potpuno je promenila život ogromne većine ljudi, kako u našoj zemlji tako i širom sveta. Na beogradskom Kalemegdanu upoznali smo profesora Šumana Basuroja, šefa Katedre za marketing sa Univerziteta San Antonio u Teksasu i predavača na mnogim univerzitetima širom sveta. Dušanu Žarkoviću govorio je kako se našao u Beogradu u doba korone.

O tome kako provesti slobodno vreme u vanrednoj situaciji izazvanom epidemijom govori Siniša Račić, koji predlaže aktivni odmor.... Prilog Tijane Paunković.

Muzički gosti emisije grupa Hurricane koja će predstaviti novi spot i Tanja Andrejić, operska pevačica i pedagog u muzičkoj školi "Mokranjac".

Urednici emisije su Suzana Gvozdenović Puzović i Tijana Paunković.

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić