Čitaj mi!

Inovacijama u budućnost

Znanje i umeće, mladost i iskustvo, ideja i inovacija, nauka i privreda i to sve na jednom mestu, na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Rade ono što vole, imaju priliku da istražuju i da se dokazuju u svojoj profesiji.

Za obrazovanje inženjera po najvišim svetskim standardima snažnu infrastrukturu imamo, a magistralu budućeg industrijskog razvoja čine četiri univerzitetska centra - u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Srbija ima bogatu inženjersku tradiciju, ali i poseban talenat za inženjerstvo. Naša mala zemlja iznedrila je neke od najznačajnijih naučnika u istoriji.

Tradicija postoji, kontinuitet postoji, dobar školski sistem postoji, ali može li jaz od trideset godina da se premosti, da se krene napred i da se zaustavi odliv mozgova?

Na početku trećeg milenijuma inženjerstvo u Evropi, ali i svetu doživljava svoju renesansu. Da li Srbija planski ulazi u četvrti talas industrijalizacije i šta je ključno za uspeh ovog procesa - novac ili ljudski resurs govorimo u ovonedeljnom emisiji Profil i profit.

Gosti emisije:
- Prof. dr Petar B. Petrović, Mašinski fakultet u Beogradu;
- Lazar Matijašević, doktorand Mašinskog fakulteta u Beogradu;
- Ivan Danilov, doktorand Mašinskog fakulteta u Beogradu;
- Nikola Lukić, doktorand Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Urednik emisije: Miloš Tanasković
Novinar istraživač: Milica Brković
Realizacija: Zorica Mijailović
Montažer: Vladimir Krstić

 

Profil i profit Profil i profit

Autor:
RTS

PROFIL I PROFIT o važnim ekonomskim temama govori na jednostavan način: o novcu, svojini, berzama, potencijalima i o svemu onome što čini život. [ detaljnije ]